POLEN

Polen crud

Polenul este definit ca fiind “super-aliment”, fiind un aliment foarte complex compus din proteine, zaharuri, lipide, vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, C, E, A), enzime, substanțe minerale (fosfor, calciu, potasiu, fier, magneziu, iod), antioxidanți, fitohormoni, acid folic, pigmenți de albină carotenoidă și flavonoidă.

Printre beneficiile polenului se numără:

– întărește sistemul imunitar;

– reduce riscul bolilor cardiovasculare;

– scade nivelul colesterolului rău;

– este o sursă foarte bună de energie;

– susține buna funcționare a ficatului;

– îmbunătățește modul în care organismul folosește nutrienții;

– ajută la reducerea stresului;

– contribuie la reducerea simptomelor asociate sindromului oboselii cronice;

– stimulează circulația sângelui.

Polenul este contraindicat a fi consumat de persoanele cu alergii la polenul florilor.