În 2012 a prins contur
o nouă stupină
formată din 5 familii de albine în satul Cocorova, județul Mehedinți, cu proprietari care, mânați de tinerețe, ambiție și curaj, au hotărât să facă o altfel de apicultură, o apicultură care face legătura directă între producător și consumatorul final, pentru că acesta sa aibă parte de o calitate excelentă și beneficii maxime. Dar, acești tineri nu aveau nici experiența, nici mentorii necesari. Așa că au învățat totul din mers, din mult studiu și mai ales multă practică și multă muncă. Timpul a trecut, au fost multe urcușuri și coborâșuri, dar din fiecare a fost ceva de învățat.
Valorile nutritionale ale mierii
- Carbohidrați - 82 g (fibre și zahăr);
- Proteine - 0,3 g;
- Potasiu - 52 mg;
- Calciu - 6 mg;
- Magneziu - 2 mg;
- Vitamina C - 0,5 mg;
- Sodiu - 4 mg;
- Fier - 0,4 mg.

Mierea este un remarcabil produs AL stupului!

OBȚINUTĂ DIN NECTARUL FRUCTELOR
sau din unele secreții dulci existente pe plante, mierea este cunoscută ca o extraordinară sursă de energie

MIEREA CONȚINE ÎN PRINCIPAL GLUCIDE
glucoză și fructoză, acestea fiind zaharuri simple, direct asimilabile

MIEREA ARE O VALOARE ENERGETICĂ DE 300 KCAL/100 G
datorită faptului că fructoza are o capacitate de îndulcire mai mare cu 73% comparativ cu zaharoza (zahărul)

TOATE ACESTE PROPRIETĂȚI
sunt recunoscute de foarte mult timp pe baza observațiilor populare si medicale, dar și pe baza cercetărilor științifice
ÎN PREZENT
stupina noastra
cuprinde un număr de peste 150 de familii de albine, stupina în care producem majoritatea produselor apicole primare (miere, polen, păstură, propolis, ceară, căpăceală, apilarnil, faguri cu miere), dar și diferite produse derivate (tinctură de propolis, cremă hidratantă cu propolis, miere cu sâmburi de nucă, miere cu mix de semințe, miere cu cătină, pulpă de cătină cu miere, miere cu scorțișoară, miere cu propolis).
O dată cu trecerea timpului am diversificat gama produselor apicole, produse destinate celor mici și celor mari, celor pofticioși dar și celor mofturoși.